Fotolight direct bellen

Over Fotolight

Probleemoplossend sinds 1955

Fotolight staat voor meer dan een halve eeuw ervaring, vakmanschap, innovatie en veelzijdigheid. Opererend vanuit de productiefaciliteit in Zwanenburg, onder de rook van Amsterdam en Schiphol, is voor Fotolight geen project onmogelijk op reclamegebied. Doordat de vele disciplines zich onder één dak continu ontwikkelen, worden steeds weer uitdagende resultaten geboekt. Uw ontwerp wordt kritisch bekeken om zodoende tot een optimaal eindproduct te komen met het gebruik van de juiste processen en materialen!

Geschiedenis

Een oud-machinist van de Nederlands-Indië Stoommaatschappij heeft Fotolight na de Tweede Wereldoorlog opgericht. Het was een tijd dat nieuwe kunststof materialen op de markt kwamen zoals Perspex® uit de Verenigde Staten.

Fotolight startte productie van artikelen voor de reclamebranche in een oude frisdrankbottelarij van de gebroeders de Kroon in Diemen. Eén van de producten waren kleine diakastjes, “fotolichtjes”, wellicht is daardoor de naam Fotolight ontstaan.

Vrij snel kwam dhr. B.A. van Iersel in het bedrijf, de vader van de huidige directeur/eigenaar T.P. van Iersel. Hij werd eindverantwoordelijke voor verkoop. In deze nog relatief autoloze tijd reed dhr. van Iersel veelal met de trein het land door en huurde ter plaatse een fiets om zodoende de diverse klanten te bezoeken. Binnen korte tijd werden gesprekken met A-merken succesvol afgerond. Tot de relaties van het eerste uur behoren de grote oliemaatschappijen, Heineken, Makro, Gazelle, Polaroid en Concordia.

Vanuit de gedachte van levering van topkwaliteit aan A-merken zijn in de loop der tijd steeds meer grote namen hierbij gekomen en is door de veranderende vraag het machinepark steeds maar diverser geworden. De afdelingen electro, zeefdruk, decoratie, kunststofverwerking en buitendienst vormen samen met de CNC freesmachines, lasermachines, zeefdrukmachines en printers meer dan de som der delen. Voor meer informatie over de verschillende disciplines klikt u hier.

Construction-Display

Zusterbedrijf Construction-Display vervaardigt onder hetzelfde dak onder meer prefab bouwelementen voor de bouw, daglichtoplossingen, gevelbeplating van sandwichplaat, afwerkprofielen en geluidswallen. Door de jarenlang know-how die is opgebouwd vanuit de kunststofverwerking is deze zijtak in 2005 opgericht. Voor meer informatie kunt u terecht op www.construction-display.nl .

Fotolight nu en in de toekomst

Fotolight is een dynamisch bedrijf. Door de continue technologische vooruitgang zal Fotolight ook mee moeten bewegen om aan dezelfde vraag te kunnen voldoen. Innovatie staat zeer hoog in het vaandel. In de reclame is het belangrijk het hoofd boven het maaiveld uit te steken om anderen voor te zijn. Ledtechniek, 3D-printing, interactieve oplossingen en projectietechnieken zijn slechts enkele voorbeelden van disciplines die zich ultrasnel ontwikkelen. Tegelijkertijd is het een noodzaak de conventionele below-the-line advertising niet uit het oog te verliezen. Deze zal ook blijven bestaan want mensen willen altijd iets tastbaars hebben om te beoordelen.

Fotolight: flexibel en snel, kwaliteit, one stop shopping en out-of-the-box!